יום ראשון, 29 בנובמבר 2020

תחזוקה שוטפת למלגזות

 

תחזוקת מלגזות שוטפת
שמירה על כללי תחזוקה נכונים יכולה להאריך את משך חיי המלגזה ולשפר את הביצועים שלה. במאמר הבא נסביר איך עושים את זה, על מה שמים דגש ומה ההבדל בין סוגי מלגזות

תחזוקת מלגזות יכולה להתבצע או על ידי החברה שמשתמשת בהן או במיקור חוץ. כאשר משתמשים בשירות הזה במודל של מיקור חוץ, מביאים למעשה את המלגזה לסוג של מוסך ייעודי. במוסך הזה מבצעים לא רק תחזוקה של המלגזה אלא מאתרים סימנים לתקלות, פותרים בעיות ומשפרים ביצועים. עם זאת, גם בעלי המקצוע שמשתמשים במלגזה על בסיס יום יומי צריכים להכיר את כללי התחזוקה.

תחזוקה נכונה של מלגזה חשובה כדי להאריך את משך חייה. ככל שהתחזוקה איכותית ומקצועית יותר, כך יש סיכוי שהיא תהיה מסוגלת להמשיך לעבוד גם בתנאים לא פשוטים. חוץ מזה, התחזוקה חשובה כי היא משפיעה על הבטיחות של עבודה עם המלגזה ועל האופן שבו מבצעים פעולות של שינוע מטענים ממקום למקום.

לגזור ולשמור - כללי תחזוקה בולטים

כללי התחזוקה של כל מלגזה אמורים להיות מוגדרים על ידי היצרן. בין היתר, יש למשל הבדל בין כללי תחזוקה של מלגזה עם מנוע דיזל לבין מלגזה עם מנוע בנזין. כמו כן, תחזוקה של מלגזות חשמליות לא מבוצעת כמו תחזוקת מלגזות רגילות או "מלגזות אדם הולך".

מצד שני, יש גם כללי תחזוקה בולטים שמשותפים לכל סוגי המלגזות. הנה למשל כמה טיפים ועצות שעוזרים לשמור על המלגזות לאורך זמן בתחזוקה שוטפת:

א. שימון – כל מלגזה מורכבת ממספר רב של מנגנונים מכאניים וחלקי ברזל, מתכת, אלומיניום וכן הלאה. חלקים ומנגנונים אלו מאפשרים למלגזה לעבוד באופן תקין, אבל רק אם הם משומנים היטב. לכן, אחת הפעולות החשובות ביותר שאותן כדאי לבצע באופן עצמאי היא לשמן את החלקים בשמן מיוחד שמתאים לתחזוקה.

ב. ניקיון פנימי וחיצוני – מלגזה נקייה עובדת טוב יותר כי אין לכלוך או אבק שחודרים פנימה אל תוך המערכת ומסוגלים לעכב אותה. בניגוד למה שנהוג לחשוב, המטרה של הניקיון היא לא רק לעזור למלגזה להיראות טוב יותר. חוץ מהערך המוסף של הניקיון האסתטי, יש גם משמעות לאופן שבו מנקים מבפנים את המלגזה.

ג. טיפול למנוע – המנוע הוא לדעת רבים החלק הכי חשוב של המלגזה. כאן יש בכל זאת הבדלים בין סוגי מלגזות, או יותר נכון בין מלגזות עם מנוע חשמלי לבין מלגזות עם מנוע דיזל או בנזין. במנוע חשמלי, בעלי המקצוע הרלוונטיים צריכים להיות חשמלאים. במנוע דיזל או בנזין, הטיפול למנוע יתבצע לפי הוראות היצרן רק דרך חברות שמתמחות בכך.

מבחינת תדירות, כדאי לנקות את המלגזה מדי יום ולשמן אותה מדי חודש. בהמשך, אפשר לתחזק את המנוע ולבדוק תקלות אחת לשנה.

יום רביעי, 23 בספטמבר 2020

עבודה עם מלגזות - כללי בטיחות

שמירה על כללי הבטיחות היא תנאי לעבודה נכונה עם כל סוגי המלגזות. במאמר הבא נרחיב על כך ונסביר איך עושים את זה בחלל עבודה פתוח או סגור

השימוש במלגזה מבוסס על העמסת מטען לצורך הובלה שלו למרחקים קצרים. בשביל להוביל את המטען, יש צורך להפעיל זרועות פלדה מיוחדות ולהכניס אותן מתחת למכולה או לציוד. אז כפועל יוצא מכך, עלולות להתרחש כמובן שורה ארוכה של תקלות ובעיות. בפועל, הדרך הכי טובה להתמודד עם תקלות אלו היא למנוע אותן מראש באמצעות שמירה על כללי הבטיחות.

כללי הבטיחות מתחילים בהקפדה על תחזוקה נכונה של המלגזה. בשביל שהמלגזה תעבוד היטב ובצורה בטיחותית, חשוב מאוד לתחזק אותה לפי ההוראות של היצרן. לכל מלגזה יש הוראות יצרן שמצורפות אליה, לכן רצוי להקפיד עליהן גם בשגרה וגם בחירום. בנוסף, יש לתחזק מלגזה בעלת מנוע המופעל באמצעות בנזין, דיזל או גז פחמימני מעובה בצורה שונה מתחזוקת מלגזה עם מנוע חשמלי.

כללי בטיחות לעבודה נכונה

אבל האמת היא שאת רוב כללי הבטיחות צריך ליישם במהלך העבודה השוטפת עם המלגזה. כאן יש למשל מספר דגשים שחייבים לעמוד בראש סדר העדיפויות:

א. סיכונים למפעיל – מלגזה היא כלי רכב מיוחד שנועד לבצע עבודות הנדסה שונות. לכן, כל מפעיל של מלגזה חייב להבין את כללי הבטיחות ולפעול לפיהם. באופן כללי הסיכונים הם כימיים, פיזיקליים או ארגונומיים. בשביל לשמור על כללי הבטיחות, צריך למשל להימנע ממגע עם דלק כדי למנוע אלרגיות ומחלות עור – אבל גם לעבוד עם כפפות ואוזניות כדי למנוע בעיות ארגונומיות ובעיות שמיעה.

ב. תאונות – סוג אחר לגמרי של סיכונים מתרחש על רקע תאונות. כאן התאונות עלולות לסכן לא רק את המפעיל של המלגזה, אלא גם עובדים אחרים שנמצאים בסביבה שלו ואפילו רכוש, ציוד וחומרי גלם. אם רוצים למנוע סכנות בגלל תאונות, צריך לתכנן בצורה נכונה את מושב הנהג ולדאוג לפנות את שטח העבודה. בנוסף, כללי הבטיחות קובעים שחובה לסמן את שפת הדרך ולשינויי מזג האוויר אם עובדים בחוץ ובתנאי ערפל.

ג. בדיקות מלגזה – מלגזה לא תקינה מסכנת את המפעיל ואת הסביבה. בשביל לוודא את תקינות המלגזה, צריך לבדוק אותה לעיתים קרובות וגם בלי קשר להנחיות התחזוקה התקופתיות. בין היתר, בדיקות כאלה כוללות בדיקת מערכת ההיגוי, בדיקת מערכת התאורה, בדיקת המגבים, המראות והצופר ובדיקה של לוח השעונים, שרשרת ההרמה וכמובן תקינות הצמיגים.

כל הוראות הבטיחות סביב הפעלת מלגזה נראות מורכבות, אך מפעילים מנוסים יכולים וצריכים להתרגל אליהן. כאשר מאמצים מוקדם את כללי הבטיחות, יש פחות סיכוי לסבול מתקלות ותאונות. בנוסף, היכרות עם כללי הבטיחות יכולה להאריך את חיי המלגזה ולהפוך אותה לציוד מכני עוד יותר יעיל.

יום רביעי, 2 בספטמבר 2020

מלגזות להשכרה - כל מה שצריך לדעת

 

מלגזה להשכרה לעבודה במחסן

השכרת מלגזות היא פתרון אידיאלי עבור קהל יעד מגוון וסוגים שונים של פרויקטים. עם זאת, גם את השירות הזה צריך לדעת איך לבחור ובכך בדיוק יעסוק המאמר הבא

מלגזה היא חלק מציוד מכני הנדסי שמהווה חלק בלתי נפרד מפרויקטים בענף הבניין, השיפוצים, עבודות העפר ופינוי הפסולת. באמצעות מלגזות ניתן לבצע שורה ארוכה של פעולות ולחסוך זמן ומאמץ מצוותי עובדים וכוח אדם. עם זאת, לא כל קבלן או אדם פרטי שזקוק למלגזה יכולים להרשות לעצמם לקנות אותה. במקום הזה, הפתרון האידיאלי שעל הפרק הוא השכרת מלגזות.

הבעיה היא שסביב הנושא של מלגזות להשכרה יש המון דיסאינפורמציה. מצד אחד, יש את קהל היעד שמבין את הצורך שלו במלגזות טובות ואיכותיות לתקופה מוגבלת ולפרויקט ספציפי. מצד שני, היצע המלגזות רחב מאוד וקיימים הבדלים משמעותיים יחסית בין הדגמים. לכן, מה שצריך לעשות הוא לבחון כל מקרה לגופו ולקבל החלטה מבוססת לגבי המלגזה ושירותי ההשכרה המתאימים.

מה בודקים לפני ששוכרים?

הנה למשל כמה דברים שאותם כדאי לבדוק אם רוצים ליהנות מהיתרונות והערך המוסף של מלגזות להשכרה:

א. התאמת המלגזה לאופי הפרויקט – היתרון של השכרת מלגזה הוא שניתן לבחור מבין דגמים שונים. בניגוד למצב של רכישת מלגזה שבו נאלצים לבחור מראש דגם שאמור לתת מענה על צרכים של פרויקטים שונים, כאן הדגש הוא על התאמת המלגזה לאופי הפרויקט הנוכחי בלבד. אם לאחר מכן מתעורר צורך במלגזה אחרת בעלת מפרט טכני שונה, לא אמורה להיות בעיה לעשות את זה בעזרת השכרה נוספת.

ב. התאמת המלגזה לרישיון של הנהג והמפעיל – הטעות הנפוצה אצל קבלני בניין ועפר היא לשכור מלגזה רק לפי הזמינות או המחיר. בפועל, על אנשי המקצוע שמתעניינים בשירות הזה להתאים את המלגזה לרישיון של הנהג והמפעיל. מטבע הדברים, מלגזה שלא מתאימה לסוג הרישיון שיש למפעיל לא יכולה לצאת לשטח או לסייע לביצוע הפרויקט.

ג. גמישות בשירותי ההשכרה – השימוש במלגזה הוא מטבעו דינאמי ויש המון פרויקטים שבהם אפשר לדעת מהי נקודת ההתחלה אך לא מהי נקודת הסיום. כפועל יוצא מכך, יש צורך לבחור מלכתחילה שירותי השכרת מלגזות גמישים. אם השירות גמיש ומאפשר להוסיף או להוריד מלגזות לפי קצב ההתקדמות של הפרויקט, המשמעות היא חיסכון בהוצאות עבור קהל היעד והקבלנים.

כמה עולה לשכור מלגזות?

היבט אחר ולא פחות חשוב בנושא של השכרת מלגזות הוא כמובן המחיר. בגלל שהשאיפה היא לחסוך בהוצאות עד כמה שאפשר, מה שאנשי המקצוע עושים זה לבצע השוואת מחירים.

במסגרת אותה השוואת מחירים, בודקים כמה עולה לשכור כל סוג של מלגזה ומה זה אומר מבחינת הדגם, היצרן והמפרט. לאחר מכן, מבררים את עלות ההשכרה ליום לעומת תקופה ארוכה.