יום רביעי, 31 בדצמבר 2014

למי מותר לנהוג במלגזה

כאשר אנחנו מגיעים לגיל 17 אנחנו יכולים להוציא בשעה טובה רישיון נהיגה. כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לעבור מבחן תאוריה, לקחת שיעורי נהיגה ולעבור טסט. כאשר אנחנו רוצים להוציא רישיון נהיגה על מלגזה, התהליך קצת יותר ארוך ומסובך.


מי רשאי לנהוג במלגזה? 

בשביל שנוכל להוציא רישיון נהיגה על מלגזה אנחנו צריכים להיות בעלי רישיון נהיגה בדרגה 1 (רישיון לנהוג במכונה ניידת שלא שוקלת יותר מ-1400 ק"ג). הוצאת רישיון לנהוג במלגזה מחייבת אותנו גם לעבור קורס שיסמיך אותנו לנהוג בכלי זה. קורס זה נועד למנוע תאונות ולאפשר לנו לנהוג בצורה איכותית מאוד וזהירה שתבטיח את הבטיחות שלנו ושל הסובבים אותנו.

מלגזות חברת מטריאל הנדלינג

תקנות משרד התעבורה בנושא נהיגה במלגזות

למשרד התחבורה יש תקנות ברורות מאוד בנושא נהיגה במלגזות. הוצאת רישיון נהיגה במלגזה כוללת הוצאה של שתי רישיונות שונים: רישיון אחד של בעל המלגזה (בעל המפעל) שמותר לו להפעיל מלגזות בתחום המפעל שלו ורישיון שני של הנהג עצמו (שמותר לו לנהוג במלגזה). הוצאת רישיונות אלו כרוכה ב:

·         הוצאת רישיון של בעל המפעל דורשת אישור של משרד התעשייה והמסחר ומשרד התעבורה
·         הוצאת רישיון של הנהג דורשת אישור של משרד התעבורה
·         שני הרישיונות דורשים מבחנים
·         רישיונות אלו נתונים לפיקוח משרד התעשייה והמסחר ומשרד התעבורה


כאשר אנחנו רוצים להוציא את הרישיונות הללו אנחנו צריכים לקחת בחשבון שזה כרוך בתהליך שעלול לקחת מספר חודשים.

מה צריך לעשות בשביל להוציא רישיון נהיגה במלגזה


בשביל להוציא רישיון נהיגה במלגזה אנחנו חייבים להיות בעלי רישיון נהיגה לנהוג בכלי רכב כבד שיש לו יכולת הובלה. הוצאת רישיון זהר כרוכה גם במעבר של מבחנים שונים. מבחנים אלו נועדו לוודא את הידע התאורטי שלנו בתחום הנהיגה. לאחר שנקבל את הרישיון נצטרך לעבור הכשרה מסודרת שתכשיר אותנו ותלמד אותנו איך נוהגים במלגזה. מלגזה מהווה כלי רכב ייחודי ולכן עלינו ללמוד בצורה מיוחדת איך מתפעלים אותו. לימוד והדרכת נהיגה במלגזות – מהווה תקנה של משרד התחבורה ואין לעבור עליה. העובר עליה צפוי לעמוד בעונש ובקנסות.

יום שני, 17 בנובמבר 2014

הובלות ציוד כבד


רצוי לבצע הובלות של ציוד כבד עם מלגזה המשמשת בין היתר להעמסת ותובלת מטען. במאמר הבא נרחיב על עבודות מן הסוג הזה ונבין כיצד בוחרים את כלי הרכב המתאים עבור המשימה.

מלגזה היא בין כלי הרכב הממונעים הנפוצים ביותר בענפי התעשייה, הלוגיסטיקה, המסחר והחקלאות. זהו כלי רכב ממונע המאפשר העמסה נוחה ותובלה של מטען למרחקים קצרים. העמסת ותובלת המטען מתבצעים עם זרועות פלדה המוכנסות על ידי המפעיל. למרות שמדובר במכונה ניידת עם גלגלים, יש לה מנוע שיכול לפעול עם גז פחמימני מעובה, בנזין, דיזל או מנוע חשמלי. המשמעות היא שניתן לנצל את יכולותיה גם בתוך מקומות סגורים כגון אולמות תצוגה, מחסנים מפעלים וכן הלאה.

התכונות של כלי רכב להעמסת ותובלת מטענים מאפשרות הובלות ציוד כבד של בין 1 ל-5 טון. כלי הרכב זמינים במגוון יכולות וקיבולות, אולם רצו לדעת מראש מה כובד הציוד הדורש הובלה ולבחור את כלי הרכב המתאים. דגש נוסף רצוי לשים על השליטה בהעלאת והנמכת זרועות הפלדה או השיפוע שלהן. השליטה מקלה על עבודה עם הרכב במישור לא מאוזן והיא נוחה בעיקר בהובלות של ציוד כבד מתוך נמלי תעופה וים.

כללי בטיחות בהובלות ציוד כבד עם מלגזה


אחרי שבודקים את כושר הנשיאה ומשווים מול משקל הציוד, ניתן לעבור לשלב המעשי של ההובלות. חשוב מאוד להקפיד על נהלי עבודה בטיחותיים ועל הכשרה מקצועית נאותה. יש להישמע להוראות החוק ולהפעיל את הרכב רק עם נהג מעל גיל 18, עם רישיון מתאים בתוקף. בעלי הרישיון מחויבים גם ברענון תקופתי וזאת כדי לשמור על הרישיון שלהם.

אלו כללי הבטיחות הרלוונטיים עבור הובלות ציוד כבד במשקל של עד 5 טון:


א. הבדלים בין כלי רכב – יש הבדל משמעותי בין נהיגה והפעלה של מלגזות חשמליות או דיזל. על הנהג להכיר את ההבדלים הללו ולהימנע מיצירת עומס, זיהום, רעש וכדומה.

ב. תאורה ותנאי שטח – חשוב להקצות עבור ההובלות תאורה מלאה ותנאי שטח אופטימאליים. פגיעה באחד הפרמטרים הללו מסכנת את הנהג ואת הסביבה.

ג. סדר ולוגיסטיקה – הובלות של ציוד כבד מחייבות הקפדה על סדר ולוגיסטיקה. יש להחליט איזה ציוד מעבירים קודם, להכין נהלים לשעת חירום ולפקח מקרוב על הנעשה. רצוי לעבוד עם רשימת מטלות לביצוע ולערוך כל הזמן בדיקה כפולה של בטיחות הציוד והרכב.

הובלות כבדות מתבצעות לעיתים קרובות והן חיוניות עבור המשק וענפי התעשייה השונים. את ההובלות הללו לא ניתן לערוך רק עם מנופים, במות הרמה או משאיות. שירותי הובלות ציוד כבד מיועדים לאנשים פרטיים שברשותם חפצים גדולים, או לחברות וארגון הזקוקים לפתרונות שינוע. ההובלה גם משמעותית במפעלים ובעת העברת ציוד כגון מכונות תעשייתיות, פיגומים, חומרי גלם לבנייה, מכולות וכן הלאה. 

יום שני, 15 בספטמבר 2014

מאפיינים של פתרונות שינוע



מלגזות כפתרון שינוע
פתרונות שינוע מאפשרים לעסק להרים ולסדר ציוד כבד, מטענים, סחורות, ארגזים, מלאי ולעיתים גם פסולת. פתרונות אלו הם חלק בלתי נפרד מהמערך הלוגיסטי של עסקים במגזר הפרטי, הציבורי והתעשייתי. העסקים זקוקים לפתרונות מגוונים על מנת לעמוד בלוח הזמנים ולייצר תפוקה אופטימאלית.

אחד הכלים החשובים בקטגוריה של פתרונות שינוע לעסקים היא המלגזה. זהו למעשה כלי רכב ממונע, שיעילותו נובעת בעיקר במהלך העמסת ותובלת מטען למרחקים קצרים. יחד עם זאת, יש לציין את ההפעלה הנוחה של המלגזה ואת זרועות הפלדה המוכנסות מתחת למטען לצרכי שינוע מהירים. המלגזה הכרחית לתחומי התעשייה, המסחר, היבוא והייצוא וכיום היא משמשת לתפעול השוטף של מפעלים, סדנאות, אולמות תצוגה וכמובן מחסנים.

המאפיינים של מלגזה

אלו המאפיינים העיקריים המאפשרים את ניצול היתרונות של מלגזה עבור מתן פתרונות שינוע

א. מנוע – למלגזה מנוע המופעל באמצעות גפ"מ (גז פחמימני מעובה), בנזין, דיזל או מנוע חשמלי.

ב. מבנה – על הצד האחורי של המלגזה מורכבת משקולת ברזל. מטרת המשקולת היא לפצות על משקל 
המשא ולאפשר בטיחות במהלך העמסה ופריקת ציוד.

ג. תא נהג – תא הנהג כולל כיסא מפעיל ודוושת מתגים. תא נהג בטיחותי לחלוטין והוא בדרך כלל פתוח ותחום על ידי מגן מתכת.

מבחינת שליטה, מלגזות זמינות במגוון של יכולות וקיבולות ובתור פתרון שינוע הן מתאפיינות ביכולת העמסה של 1 עד 5 טון. המפעיל יכול לשלוט על העלאה והנמכה של הזרועות, על שיפוע שלהן ועל עבודה במישור לא מאוזן על מנת לתרום לשינוע הסחורה, הציוד או המטענים.